onsdag 16 juni 2010

Blåbärsbröd och blåbärsmarmelad

Eftersom jag faktiskt är jättelat älskar jag bikarbonatbröd. Plockade fram Anna Skippers gamla "nyttiga bröd recept". Men jag varierade med att ta lite blåbär, russin och soja i det. Wow va påhittigt! Nåja. Här är det i halverad version!

2,5 dl dinkel
1 dl graham
1 dl rågsikt
1,5 dl rågkross
½ dl vetegroddar
1 tsk havssalt
2 msk sirap
4 dl sojayoghurt naturell
1 dl blåbär
½ dl russin

Släng ihop hela högen (var försiktig så du inte mosar blåbären)
i 1,5 liters form, grädda i 175 grader under 80 min. Häll över lite frön innan gräddningen. Ser alltid trevligt ut!
Tada! Färdigt!

Det finns en blåbärsmarmelad på mackan. Lite kokokssmör, cashew och blåbär gör en söt marmelad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar