torsdag 20 maj 2010

Sockerkaka med chokladmousse och hallon vs raw kaka



Gårdagens kvällsfika till en glad familj!
Säga vad man vill om formen, men gott blev det i alla fall!

Välj ditt sockerkakerecept som du gillar eller använd detta:

50 g veg. smör
1 dl sojamjölk

2 ägg = "No Egg"
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

1. Smält smör, och tillsätt mjölken i kastrullen.
2. Vispa ihop No Egg med sockret i en bunke.
3. Häll ner smöret med mjölken i bunken. Blanda!
4. Rör ner mjölet, som blandats med bakpulvret, i kakan.
5. Smaksätt ev med en tesked vaniljpulver.
6. Häll ner i en smörad form, bröad med kokos.
7. Grädda i nedre delen för cirka 35 minuter + i 175 grader.

--------------------------
Chokladmousse:
170 gr mörk vegansk choklad
3 dl soyatoo grädde

------
Jag råkade ha choklad med hasselnötter i hemma. Om du inte har det, välj istället
att hacka ner (i minibitar) cirka ½ dl hasselnötter.

---
Hallonröra:
3 dl hallon
3 mtsk soyatoo grädde
När kakan är färdig och har svalnat, dela den då i två bitar.
Väldigt saftig kaka, lätt att gå i sönder, men desto godare att äta senare om man lyckas dela den fint.
----
----
Rawkaka- Hallontårta med mandelbotten
Dagen innan var det min kära mors födelse!
Då gjorde jag en Raw Kaka - recept från Christer Barregrens hemsida bums.nu
Fantastiskt God!
---
Det bästa med rawfood kakor är inte bara att de är så otroligt goda, utan att de
även är glutenfria. Det behövdes alltså inte göra två satser tårtor här hemma,
istället kunde min glutensyrra njuta lika mycket!
Toppen!

2 kommentarer:

  1. den där chokadtårtan såg helt fantastisk ut! jag brukar alltid alltid använda det här sockerkaksreceptet, superbra:
    4 dl mjöl, 3 dl socker, 3 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker (eller ½ dl kakao och lite mindre mjöl), ½ dl olja och 2½ dl sojamjölk, 175 grader i 25-40 min. den blir stor och god!

    SvaraRadera
  2. Hah, tack :)
    Å tack för receptet! Ska jag absolut testa för att få fram den bästa sockerkakan!

    SvaraRadera