fredag 28 maj 2010

Linser och svamp i tomatsås

När min mage kurrar efter värme, viskar den väldigt ofta efter något med tomat. Igår ledde det till denna kvällsnjutning!

½ rödlök
1 ½ vitlök
1 burk konserverad svamp
1 dl röda linser
2 dl passerade tomater
3 msk tomatpuré
3 msk sojagrädde
1 näve solrosfrön
1 näve sesamfrön
½ liten burk majs

cirka. 2 tsk salt (seltin)
c. 1 tsk finmalen svartpeppar
c. 2 tsk chilipeppar
c. 2 tsk basilika

Stek upp löken och vitlöken i olja.
Koka 1 dl linser i grönsaksbuljong.
Häll ner svampen i stekningen för att få lite yta.
Tillsätt därefter tomatsås, tomatpuré, linser och kryddor.
Tillsist, häll ner fröerna och majsen.
Låt stå och puttra på svag värme i några få minuter.

Servera med till exempel röd quinoa och enkel sallad. Ät väl!

1 kommentar:

  1. Tusen tack för tipsen! Jag föll ganska pladask för idéen med kikärtor och rödbetor, det låter verkligen super! Ska svänga ihop dem imorgon (äsch, vem behöver recept, det är ju bara att höfta lite. ;P) och så kommer det upp på bloggen sen! Ser fram emot att få läsa mer om dina biff-äventyr också. :)

    SvaraRadera