lördag 17 juli 2010

Morotsbullar

Enkla bullar med skön konsistens!

50 g jäst
4 ½ dl vatten
1½ dl havregryn
1 ½ dl solrosfrön
3 dl rivna morötter
3½- 4 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk agavesirap
6-7 dl vetemjöl fullkorn
---
Värm vattnet till rätt grader, blanda ut hälften med jästen.
Tillsätt resten av vattnet och börja röra ner ingredienserna.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Låt jäsa cirka 30 min under bakduk, gör bullar och låt jäsa ytterligare cirka 30 min.
In i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
----
Krydda själv efter önskemål. Själv tycker jag det är gott att äta det sådär neutralt ibland, och låta morötterna, solrosfröna och havregrynen ta över.
--

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar