onsdag 6 juli 2011

Veganskt och glutenfritt med Gröna LinsBiffar

Ingredienser:
2 dl okokta gröna linser
1 dl riven morot
1 dl riven gurka
1 stjälk selleri
2 nävar färsk bladspenat
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
½ dl sojamjöl
2 tsk "No egg"
> ½ gul finhackad lök (lätt fräst i olja)
1 handfull smått tärnad sojaost (lättsmält variant)

saft från ½ lime
Grönsaksbuljong
Ditt godaste Örtsalt
Basilika
Spiskummin
Timjan

1. Koka Linserna i grönsaksbuljong
2. Mixa bladspenat med selleri, kryddor och limesaft. Häll ner Solrosfröna och mixa slarvigt (vissa förblir hela, andra delade).
3. Häll Havregryn i en bunker, blanda ner de rivna grönsakerna. Låt stå någon minut
4. Blanda ner bladspenatsblandning, färdigkokta linser, lök samt No Egg.
5. Mixa blandningen slarvigt till en deg med ojämna bitar
6. Släng i sojaosten
7. Blött? Blanda i sojamjöl
8. Stek väl på medelstark värme

Smaka av och tillsätt vad du vill!
Servera med Bovete och du får en helt glutenfri måltid*.

(*obs. Ren Havre behövs för känsligare glutenintoleranta)


Sås?
Sojayoghurt, limesaft, ditt godaste örtsalt,
en dutt av vitlökspeppar och Agave Sirap gör en god och passande sås!



2 kommentarer:

  1. Hej Lotta! Jag såg just din kommentar på min blogg och blev så glad<3 Tack för dina ord:) Hur hittade du mig ute i cyberspace?

    Det är alltid strålande underbart att höra att mina inlägg når människor och gör att inspiration gror! Där börjar allt! Så spännande att du bott i Kina förresten! Å dessa gröna burgare ser supergoda ut! Varm kram! Elenore på Earthsprout

    SvaraRadera
  2. Vilka fina biffar! Tror du att man skulle kunna ersätta "no eggs" med blötlagda chiafrön?

    SvaraRadera